Sosy

  • Sos z orzechów włoskich i pasty tahini

    Sos z orzechów włoskich i pasty tahini

    W moździerzu utłuc orzechy włoskie i czosnek z niewielką ilością soli, aż orzechy się rozpadną, ale nie powstanie pasta. 2 Stopniowo, po trochu, dodawać pastę tahini i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać, aby połączyć składniki. Na koniec dołożyć posiekaną natkę pietruszki.Czytaj więcej

    2014-02-08 Home, Przepisy, Sosy 0 1051
  • Sos z bakłażana

    Sos z bakłażana

    Bakłażany opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i ułożyć na intensywnie rozgrzanym grillu. Opiec, często obracając, aż skórka sczernieje i zacznie pękać, a miąższ będzie miękki. Zetrzeć skórkę pod bieżącą zimną wodą. Odcisnąć jak najwięcej soku. Przełożyć bakłażany do robota kuchennego, wlać sok z cytryny i utrzeć na gładkie pure. 2 Masło rozgrzać w garnku o grubym dnie. Domieszać mąkę. Przez 2 minuty smażyć na wolnym ogniu.Czytaj więcej

    2014-02-08 Home, Przepisy, Sosy 0 790
Produkty: 1 do 2 z 2 razem

Kategorie

Ostatnie komentarze

Brak komentarzy

Archiwum

Porównanie
Kontynuuj zakupy Porównaj

dodano do listy życzeń

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń