Kawa turecka Mehmed Efendi 100g - Arabica Zobacz większe

Turecka kawa mielona Mehmet Efendi 100g

   Kurukahveci Mehmet Efendi 

Nowy

składniki: kawa turecka czarna mielona, 100% Arabica

Więcej szczegółów

145 Przedmioty

10,00 zł

Opis

Data przydatności do spożycia10.2023

Więcej informacji

Kurukahveci Mehmet Efendi to najwyższej jakości turecka kawa i najczęściej jest wybierana przez mieszkańców Stambułu.

Kawa wytwarzania jest od 3 pokoleń w Stambule i stała się już symbolem miasta.

Codziennie przed budynkiem palarni, gdzie mielone i pakowane są ziarna kawy arabica, ustawia się długa kolejka turystów i mieszkańców miasta, którzy chcą cieszyć się smakiem i aromatem jednaj z najsłynniejszych kawa Stambułu - Mehmet Efendi. Tworzą ją drobno zmielone ziarna arabiki o intensywnym smaku i niezwykłym aromacie.

  • Waga: 100g
  • Rodzaj: kawa drobno mielona
  • Skład: Arabica (100%)
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: średnia
  • Sposób parzenia: po turecku

Jak przygotować kawę po turecku?

  • Kawę wsypać do tygielka cezve (około dwie łyżeczki). . Dodać cukier i zalać zimną wodą. Proporcja 2 łyżeczki kawy na 1 małą filiżankę.
  • Umieszczamy tygielek na kuchence. Zagotować kawę delikatnie mieszając, należy uważać żeby kawa nie wykipiała.
  • Czekamy chwilę i ponownie zagotowujemy, powstałą pianę powoli zlewamy do filiżanki.
  • Jeszcze raz zagotować i powoli po ściance filiżanki wlać pozostałość kawy.
  • Czekamy, aż zmielone ziarna opadną na dno.
  • Gotowe!. Podajemy z małą szklaneczkę wody i słodkim dodatkiem np.lokum

3 inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci, którzy kupili ten produkt, kupili także